DOORSTART NA FAILLISSEMENT

Een doorstart na faillissement kan een wijs besluit zijn. Om een doorstart te kunnen realiseren moeten er afspraken worden gemaakt met de curator, fiscus, bank en strategische crediteuren. Begeleiding door een specialist  is noodzakelijk. Juridisch Support organiseert samen met u een zogenoemd 'geregisseerd faillissement' en onderhandelt namens de ondernemer met de curator over de doorstart van de onderneming. Hierbij wordt de continuiteit van uw nieuwe onderneming als leidraad genomen.

Plan van aanpak
Alle stappen worden uitgewerkt in een plan van aanpak. Een belangrijk onderdeel is het maken van afspraken met de curator, fiscus, banken en strategische schuldeisers. De doelstelling van een doorstart is een rendabele exploitatie van uw onderneming. Dit helpt financiers en strategische schuldeisers te overtuigen om met uw organisatie samen te (blijven) werken. Het schept vertrouwen naar eerder genoemde partijn wanneer u dit samen met een juridisch expert doet. Juridisch Support levert u graag deze expertise.

Daarnaast geeft samenwerking met ons u aanknopingspunten  voor financiële en andere mogelijkheden!

TIPS
U moet zich ervan bewust zijn wat u in de fase voor een faillissement wel en niet kunt doen waardoor er niet onnodig veel tijd, energie en geld moet worden gestoken in het ‘repareren’. Voorkom paulianeus handelen, want dit werkt nadelig voor een doorstart. U heeft de curator tenslotte hard nodig.

Hieronder een paar tips waaraan u moet denken bij de dont's!
 
  • Meld tijdig betalingsonmacht aan de belastingdienst als u voorziet dat u verschuldige aanslagen niet op tijd kunt voldoen. Het achterwege laten van deze melding kan maken dat u persoonlijk aansprakelijk bent.
  • Betaal de schulden die u heeft aan de onderneming  (uw rekening courant) terug of tracht deze te minimaliseren.
  • Sluis betalingen door debiteuren niet door naar andere rekeningen. Dit wordt als paulianeus aangemerkt.
  • Zoek tijdig een professioneel expert om verdere schade te voorkomen en een mogelijk faillissement te voorkomen!
 
INTERESSE?
Neem contact op via het contactformulier of bel 010 – 280 38 38.
U kunt ook rechtstreeks een mailbericht sturen.info@juridischsupport.nl
 
Wij staan u graag te woord en denken met u mee!
Pagina afdrukken